Bemesten in het najaar

Bemesten in het najaar

Als tuinliefhebber geniet je natuurlijk ook in de herfst graag van een groen gazon. Hoe geniet je zolang mogelijk van jouw groene grasmat? Het begint allemaal bij het goed onderhouden, oftewel het bemesten van jouw gazon. 

Waarom het gazon bemesten? 

In het najaar is de droogte achter de rug en is het zaak om jouw gazon sterk de winter in te laten gaan. Gazonmeststof helpt om jouw gazon vrij te maken en laten van mos en onkruid. In de koude wintermaanden pakken onkruid en mos hun kans om te groeien in het afgezwakte gras. Het gras is afgezwakt door het vele maaien, de droogte en het vaker belopen door het mooie weer. Door te bemesten maak je het gras sterker, waardoor mos en onkruid geen minder krijgen om te groeien.  

Wanneer het gazon bemesten?

Dit is afhankelijk van hoelang de zomer duurt. Is augustus nog een hete zomermaand? Dan is het verstandig om te wachten met najaarsmest, omdat de mest er ander voor zorgt dat het gras gaat verbranden. Ga je voor zekerheid? Bemest dan in september en oktober. Mocht er in deze periode weinig regen vallen dan is het verstandig de mest een kleine hoeveelheid water te geven, zodat het zich goed vermengd en verspreidt. 

Welk bemesting kies je dan? 

Laten we voorop stellen dat het sowieso al goed is dat je het gazon gaat bemesten, maar het beste resultaat krijg je met de speciale najaarmesten. Zit daar verschil in? Ja zeker! Het gaat om verhouding van de meststoffen, in het najaar is een hoger percentage kalk gewenst. Welke producten zijn daar geschikt voor? Dit kies je afhankelijk van jouw doel.

Wil je in het najaar nog kunnen genieten van een diepgroene grasmat die nog groeit, dan kies je voor DCM-najaarsmest. Door deze speciale najaarsmest groeit het gras nog een beetje en krijgt het nog een dieper groene kleur.

Vind je jouw grasmat zo prima en wil je het vooral winterklaar maken en alvast voeding meegeven om zo een voorsprong te hebben in het voorjaar? Dan is het verstandig om direct voor DCM groen-kalk te gaan. 

DCM, wij zijn fan! 

Nog geen kennis gemaakt met DCM? Dan ben je na gebruik fan (net als ons!) van dit merk. DCM is gespecialiseerd in meststoffen, ongeacht het seizoen of de staat van jouw gazon. Voor ieder gazon probleem hebben zij een oplossing.

Verplanten of verpoten?

Wil je die vaste plant of struik op een andere plek in je tuin? Dan is dit het perfecte moment om hem te verplanten. Spit de plant ruim los, zodat de wortels niet beschadigen. Aan de wortels zitten haarwortels, die zijn heel belangrijk voor de opname van voeding en water. Let dus goed op dat die heel blijven. Zet de plant op z’n nieuwe plek in een ruim gat en vul de grond aan met potgrond of compost. Zorg dat je plant stevig in de grond staat, zodat hij bestand is tegen de herfstwind. Houd hem de eerste weken na het verplanten goed in de gaten. Valt er weinig regen, geef dan wat extra water.

Winkelmand
Inloggen

Nog geen account?

Home