Morsink Dier & Hobby - frame header herfst morsink zonder 01

Je tuin helemaal winterklaar maken, dat is een perfecte klus voor een mooie herfstdag! Maar winterklaar maken betekent niet dat je niet meer van je tuin genieten kunt. Je kunt gerust nog wat nieuwe plantjes poten, dan geniet je tot laat in de herfst van kleur in je tuin. En wil je een vaste plant of struik een andere plek geven? Dit is de ideale tijd om dat te doen.

De juiste potgrond gebruiken

Als je een nieuwe plant koopt en deze plant in de tuin, graaf dan een diepere kuil dan de hoogte van de pot en voeg hierin wat potgrond toe. Deze grond bevat speciale voedingsstoffen voor nieuwe planten. Op deze manier maak je de plant sterker, beter bestand tegen de winter en zal deze in het voorjaar mooi gaan groeien en bloeien.

Najaar bloeiers doen het natuurlijk ook goed in potten of bakken. Voor meer informatie over de juiste potgrond, vraag het ons!

Bemesten

Vergeet niet je tuin in het najaar te bemesten. Ondanks dat veel planten in het najaar niet bloeien omdat ze in rust verkeren, hebben ze natuurlijk wel voedingsstoffen nodig om ze tegen de winter te beschermen en om ze weer voor te bereiden op het voorjaar. Je tuin bemesten in het najaar is daarom erg belangrijk. Wij verkopen universele meststoffen van diverse merken, maar ook meststoffen die speciaal voor bijvoorbeeld rozen, hortensia’s of de moestuin zijn gemaakt. Advies nodig? Vraag ons in de winkel welke meststof het beste bij jouw bodem of beplanting past.

Op een ander plekje

Wil je die vaste plant of struik op een andere plek in je tuin? Dan is dit het perfecte moment om hem te verplanten. Spit de plant ruim los, zodat de wortels niet beschadigen. Aan de wortels zitten haarwortels, die zijn heel belangrijk voor de opname van voeding en water. Let dus goed op dat die heel blijven. Zet de plant op z’n nieuwe plek in een ruim gat en vul de grond aan met potgrond of compost. Zorg dat je plant stevig in de grond staat, zodat hij bestand is tegen de herfstwind. Houd hem de eerste weken na het verplanten goed in de gaten. Valt er weinig regen, geef dan wat extra water.