Toont alle 3 resultaten

Eekhoorns en egels behoren tot de echte tuindieren. Hoewel eekhoorns en egels zich van nature prima redden in de koudere maanden, kun je ze een handje helpen om aangenaam de winter door te komen.

Eekhoorns

In de herfst zijn eekhoorns druk met het verzamelen van noten, eikels en dennenappels in de grond en in boomholtes. Ze eten in tussentijd extra veel om zoveel mogelijk vetreserves op te bouwen. In de wintermaanden als de grond bevroren is, zoekt de eekhoorn de verstopplekken weer op om zo altijd voedsel te hebben. Eekhoorns houden geen winterslaap. Als de grond bevroren is, kan je met eekhoornvoer bijvoeren zodat je zeker weet dat de eekhoorn voldoende voedsel heeft.

Egels:

In tegenstelling tot de eekhoorn, houden egels wel een winterslaap. Ook egels zijn in de herfst de hele dag in de weer om voedsel te verzamelen. Egels verstoppen het voedsel niet, maar nemen het mee naar hun warme holletje (vaak onder een pak bladeren in de tuin) om daar al het gevonden voedsel op te eten. Egels gaan het liefst zo vol mogelijk de winterslaap in, want tijdens de winterslaap verminderd hun lichaamsvet met wel 40%. Met speciaal voer voor egels, help je egels goed gevuld de winter in te laten gaan.