PAKSOI TAI SAI
Dit is een uit Oost-Azië (oorspronkelijk vermoedelijk China) afkomstige koolsoort, waarvan de dikke stengels gegeten worden.
Dompel de stengels enkele minuten in hete olie of kokend water en u heeft een verrukkelijk, knapperig ingrediënt voor Chinees- Indische gerechten. Maar ook met een bloemkool-sausje is paksoi een heerlijke groente.
Zaaien: vroege teelt: vanaf maart tot 21 juni. Warm (binnenshuis of onder glas) opkweken bij een temperatuur van 20°C.
2 tot 3 weken na het zaaien uitplanten in de kas of vollegrond.
Plantafstand: 35 x 25 cm. Zaaien in de vollegrond kan vanaf half juni t/m half augustus. Na opkomst uitplanten of uitdunnen. Het gewas geeft weinig problemen, mits warm opgekweekt.
Oogsten: vanaf 6 weken na het zaaien.
Bewaren: in het groentevak van uw koelkast.
Standplaats | |
Zaaien vollegrond | ja |
Periodes | |
Zaaitijd binnen van | maart |
Zaaitijd binnen tot | juni |
Zaaitijd buiten van | juni |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips | |
Zaaiadvies | binnenshuis opkweken bij 20°C |
Verzorgingsadvies | warm opkweken |